Forberedelser før tatovering

For å få en tatovering du er fornøyd med er det viktig at du bruker tid på forberedelser.

14. juli 2024 av Tatoveringer / Tattoo og tatoveringer

Leter du etter inspirasjon til din neste tatovering? Da anbefales dette flotte galleriet med tusenvis av tatoveringer.

For et godt resultat er det viktig å gjøre grundige forberedelser før du får deg en tatovering.

Å skaffe seg en tatovering er nok litt mer komplisert enn å gi en tatovør din tillatelse til å stikke sine nåler inn i huden din. En tatovering er et permanent merke i huden som du vil ha om 20 år fra nå, og også når du går av med pensjon. Det er et merke du vil ta med deg i graven, gitt at du ikke gjør noe for å fjerne den senere.

Den gylne regel er å velge en tatovering som du kan være fornøyd med og stolt av for resten av livet. Fjerning av tatoveringer koster mye penger, og resultatet blir nok ikke alltid så bra. Dessuten sies det at det er svært smertefullt å fjerne en tatovering. Så det beste er å unngå dette med å fjerne tatoveringen ved en senere anledning, og heller bruke mer tid på forberedelser før du får deg en tatovering.

Det å få en tatovering er et valg som gjelder hele ditt liv, og det er bedre å unngå hastverk for å få en tatovering raskt, men i stedet tenkt igjennom og planlegg det du er i ferd med å gjøre.

Grunnen for å få en tatovering

Før du tatoverere deg bør du tenke igjennom hvorfor du vil ha en tatovering. For noen er svaret kanskje ikke helt klart, de bare vet de vil ha en tatovering. For andre er svaret helt klart, og de føler det kanskje som en naturlig del av menneskets historie, eller de føler det naturlig i forhold til den kulturen/ det miljøet de er en del av.

Uansett så er det kun et riktig valg å få en tatovering dersom du gjør det av personlige grunner. En tatovering har aller mest med deg som idivid å gjøre, selv om kultur, historie, og tradisjner også kan spille en avgjørende rolle.

Tatoveringer, hygiene og sikkerhet

Sikkerheten ved det å tatovere seg er vesentlig. Det er å foretrekke å benytte en annerkjent tatovør som tar hygiene og sikkerhet på alvor. Godkjent av relevante instanser er også en vesentlig faktor for hvilken tatoverings-sjappe du velger.

Det er viktig at tatovøren benytter sterilisert utstyr, spesielt nålene MÅ være steriliserte. Bruker de engangsutstyr vitner det også om seriøsitet og at de tar hygiene på alvor.

Du bør spise før du tatoverer deg. Noen opplever smerter når de tatoverer seg (alle gjør vel det til en viss grad, men som vi har vært inne på tidligere så er det faktisk ikke vondt som mange skal ha det til.

Spis mat før du tatoverer deg, og sørg for at blodsukkeret er stabilt. Da er sjansene mindre for at du blir slapp mens du blir tatovert, og du vil tåle smertene bedre.

Finn en annerkjent tatovør

Dette er ikke tiden for å bruke lærlinger til å utføre tjenester. Husk at tatovøren setter et permanent merke på kroppen din, og du vil sørge for at tatovøren er profesjonell, og har et annerkjent rykte. Finn noen som er kvalifisert, og enda viktigere en som respekterer helselovene i Norge. Ignoranse i forhold til lovene vitner om liite seriøsitet, som går på bekostning av resultatet.

Plassering av tatoveringen

Bestem deg hvor du vil ha tatoveringen plassert før du går til tatovøren, og brukt tid på å tenke igjennom dette. Tatoverer du i ansiktet må du vite at dette kan gå på bekostning av ansettelsesforhold og karriere senere i livet - uansett om det ikke burde være slik, men slik er det bare, og du må tenke på dette når du foretar dine valg. Noen foretrekker å holde seg innenfor t-skjorte området, mens andre bruker hele kroppen som lerret. Uansett så er det ditt valg, og det er du og ingen andre som skal avgjøre dette for deg.

Velg det beste tatoverings-designet

Dette er virkelig et av de viktige punktene: Å velge et design som du er fornøyd med, og som du kommer til å være like fornøyd med om 10-, 20- og kanskje 50 år fra nå. Du kan gå for "magefølelsen"/intuisjon, og velge ut i fra det. Eller du kan bruke en mer strategisk fremgangsmåte, se hvordan finne den beste tatoveringen for deg.

Uansett hva du gjør for å komme frem til et design du er fornøyd med, så er det vesentlig at du har tilgang på gode design. Selv om du skal lage ditt eget design er det også viktig å ha en god kilde for inspirasjon. Og om du skal bruke et eksisterende design så må du også ha tilgang på gode design.

Vi anbefaler at du kikker litt på disse tatoveringene (link til nettgalleri) hvor du finner tusenvis av prisbelønnede design av ekstremt bra kvalitet.

  • Alle design er originale, og de er utviklet av noen av verdens beste tatoverings-designere. Det koster litt å få tilgang til alle tatoveringene, men tross alt er en tatovering du skal ha livet ut. I den store sammenhengen er den lille summen det koster å få tilgang til samlingen ubetydelig, og vi mener de geniale designerene fortjener å få betalt, dette er kroppskunst på sitt aller beste.
  • Tatoveringsdesignene du finner her er kanskje noen av de beste du kan finne på internett, riktignok koster det litt å få tilgang til hele databasen, men tatt i betraktning at du skal bære dine tatoveringer resten av livet er det kanskje verdt å investere litt i dette?
  • Nettgalleriet koster penger dersom du ønsker å vise alle design, men det er uansett et lite beløp og de tilbyr full angrerett slik at dette er et risikofritt kjøp. Besparelsen blir stor i forhold til å få en tatovør til å lage et design til deg, og utvalget her er dessuten enormt og av høy kvalitet. Her finnes noen av verdens beste design for tatoveringer i alle mulige forskjellige stilarter, fra kinesiske tegn, drager, tribal symboler, dyre-motiver, og så godt som alt annet du kan tenke deg.

Din neste tatovering? Besøk det beste tattoo-galleriet på internett Finn bilder av tatoveringer

Den perfekte tatovering

Hvordan finne den perfekte tatovering

Den perfekte tatovering for deg må være unik, den må være deg, og den kommer til bli en del av deg. Hvordan finne en tatovering som du vil være fornøyd med resten av livet?

Finn tatovering

Velg en tatovering du vil bli fornøyd med

Finn en tatovering du kan være stolt av. Som vi har sagt før, alle burde bør velge en tatovering som passer til deg som person.

Fjerne tatoveringer raskt

Hvordan fjerne tatoveringer

Litt av sjarmen med å tatovere seg har vært å sette et merke på kroppen som varer evig, men nå vil du altså kvitte deg med tatoveringen din, og det raskt. Man kan enkelt fjerne tatoveringer ved bruk av laser og andre metoder for tatoveringsfjerning.