Tatoveringens historie

Tatoveringer er mer enn en forbigående mote. Det å pryde kroppen med tatoveringer har nemlig hørt til menneskets kultur siden stenalderen.

Tatoveringens historie

Bilder av tatoveringer på nett finner du her.

14. juli 2024 av Tatoveringer / Tattoo og tatoveringer

Det er lett å finne bilder av tatoveringer på nett, men kvaliteten er ofte dårlig. Finn gode bilder du kan printe ut og ta med til tatovøren. Her er en anbefalt side med mange fine tatoveringer.

Tatoveringer er kultur. Tatoveringer har vært en del av den eurasiske kultur helt siden tidlig stenalder. Og arkeologer har funnet mumier fra 200 f.Kr. med større tatoveringer over hele kroppen.

De innfødte amerikanske indianerene har lange tradisjoner med tatoveringer. Urbefolkning over hele verden synes å ha hatt denne skikken med å tatovere seg selv fra tusener av år tilbake, med unntak av noen få grupper, slik som eskimoer og samer. Urbefolkningen på New Zeland har gjerne tatovert store deler av kroppen og ansiktet.

Videre mener man at japanske tatoveringer har eksistert i flere titusener av år tilbake. Med andre ord er det lange tradisjoner for tatoveringer i menneskets historie.

Metodene har selvfølgelig variert. En primitiv metode å gjøre det på var å lage åpne sår på kroppen, for så å legge aske i sårene. Etter hvert ble det tatt ibruk nåler for å bedre presisjon med designet på tatoveringen. Med dagens metoder er det langt mindre smerte forbundet med å tatovere seg selv, men fortsatt er det langt ifra smertefritt.

Idag har tatoveringer blitt mer vanlig også i den vestlige verden. Tatoveringer har blitt akseptert i vårt moderne samfunn. Det er ikke lenger bare kriminelle, rockere og outsidere som bruker tatoveringer i våre industrialiserte samfunn.

I dag kan vi se tatoveringer på vellykkede kjendiser og forretningsmenn, såvel som på mannen i gata, hallo-dama på TV, politimannen og på fastlegen.

På 1970- og 1980-tallet var det muligens et litt mer suspekt med tatoveringer, men i dag ser det ut til at folk flest, også her i Norge, vet å verdsette en av menneskets eldste tradisjoner.

Ta del i en urgammel tradisjon du også

Slik får du en original tattovering på 1-2-3:

  1. Finn et design du liker. Bruk IKKE permene du får hos tatovøren – da risikerer du å velge samme tatovering som mange andre har gjort før deg. Vi anbefaler at du benytter noen av disse tatoverings-design. Her finner du tusenvis av originale design.
  2. Skriv ut på printeren det designet du liker best.
  3. Finn en dyktig tatovør. Bruk vår katalog så er du sikker på å få en annerkjent tatovør som kan sitt yrke. Spør gjerne om referanser når du er hos tatovøren.
  4. Ta med designet til tatovøren Fortell nøyaktig hvordan du ønsker at den skal være. Vær konkret på hvordan den skal plasseres og hvilke dimensjoner den skal ha. Om du ikke er sikker, eller vil ha tips, så kan tatovøren komme med gode innspill.

Din neste tatovering? Besøk det beste tattoo-galleriet på internett Finn bilder av tatoveringer

Den perfekte tatovering

Hvordan finne den perfekte tatovering

Den perfekte tatovering for deg må være unik, den må være deg, og den kommer til bli en del av deg. Hvordan finne en tatovering som du vil være fornøyd med resten av livet?

Finn tatovering

Velg en tatovering du vil bli fornøyd med

Finn en tatovering du kan være stolt av. Som vi har sagt før, alle burde bør velge en tatovering som passer til deg som person.

Fjerne tatoveringer raskt

Hvordan fjerne tatoveringer

Litt av sjarmen med å tatovere seg har vært å sette et merke på kroppen som varer evig, men nå vil du altså kvitte deg med tatoveringen din, og det raskt. Man kan enkelt fjerne tatoveringer ved bruk av laser og andre metoder for tatoveringsfjerning.