Gjør det vondt å tatovere seg?

Tatovering er synonymt med smerte, men hvor vondt er det egentlig å tatovere seg? De fleste som tatoverer kjenner smertene godt, men så veldig vondt er det kanskje ikke.

14. juli 2024 av Tatoveringer / Tattoo og tatoveringer

Leter du etter inspirasjon til din neste tatovering? Da anbefales dette flotte galleriet med tusenvis av tatoveringer.

Tatoveringer og smerte

Vi opplever alle smerte litt forskjellig, eller sagt mer presist: Vi har alle en unik smerte-teskel. Med det som utgangspunkt er det vanskelig for oss å avgjøre hvorvidt det å bli tatovert vil gjøre vondt for deg.

Tatoveringer og skrekk-historier

Du har kanskje hørt noen skrekk-historier om det å bli tatovert. Det har stort sett sjelden lite med virkeligheten å gjøre.

Ja, folk har besvimt at å tatovere seg. Og folk har begynt å skrike/grine, til og med helt til det ekstreme (slik vi viser i vårt videogalleri).

Men ta det helt med ro. At folk har besvimt når de blir tatovert eller viser slik hysterisk oppførsel som her nevnt har andre årsaker enn hva det kan se ut som. Det er nemlig frykten for å tatovere seg som gjør at folk besvimer eller begynner å hyle. Lite har det å gjøre med smertene fra det å bli tatovert.

Skal vi være rettferdig så er det ikke nødvendigvis stort annerledes enn en time hos tannlegen. Det vil gjøre litt vondt noen ganger, men om man ikke er forutinntatt så går det nesten alltid bra (dvs, man unngår å dumme seg ut i tatoverings-studioet).

Fjerne tatoveringer

Det er mulig å fjerne tatoveringer. Noen behandlingsmetoder er meget smertefulle, og koster mye penger. Dette gjelder blant annet laserbehandling. Andre metoder er naturlige, koster veldig lite, og her nesten helt smertefri. Ulempen er at det kan ta noe lengre tid, men selv med laserbehandling må man igjennom 4-6 behandlinger. Vi har tidligere skrevet om tatoveringsfjerning. Les mer om fjerning av tatoveringer.

Tatovering på sensitive områder

Det er ikke svært vondt å tatovere seg. Noen områder på kroppen er mer sensitive, og det finnes definitivt områder hvor man må finne seg i en viss smerte. Dette er imidlertid vår subjektive oppfatning, og du bør heller ikke betrakte det på noen annen måte. Skal man tatovere tungen, øyelokk, eller visse intime kroppsdeler, så kan det nok være ganske så smertefullt. Men ellers så er det altså ikke spesielt vondt.

I alle fall, det å tatovere seg er en forbigående "smerte" (hvis det i det hele tatt kan kvalifisere for dette begrepet, "smerte"). Når du er ferdig, så er du også ferdig med de største "smertene". Med andre ord: ikke stort farligere enn en time hos tannlegen.

Husk forresten på, at tatovører er mennesker, og mennesker er alle unike. Som med tannleger, så finnes det forsiktige tatovører, og tatovører som bare kjører på og behandler deg som et lerret. Vårt tips: Bruk noen minutter på å bli kjent med tatovøren før dere setter igang.

Overbevist om at det ikke gjør spesielt vondt?

Nå som du vet litt mer om det å tatovere seg, og at det faktisk ikke gjør så vondt som enkelte vil ha det til, så er vel turen klar for å finne din drømme-tatovering.

Din neste tatovering? Besøk det beste tattoo-galleriet på internett Finn bilder av tatoveringer

Den perfekte tatovering

Hvordan finne den perfekte tatovering

Den perfekte tatovering for deg må være unik, den må være deg, og den kommer til bli en del av deg. Hvordan finne en tatovering som du vil være fornøyd med resten av livet?

Finn tatovering

Velg en tatovering du vil bli fornøyd med

Finn en tatovering du kan være stolt av. Som vi har sagt før, alle burde bør velge en tatovering som passer til deg som person.

Fjerne tatoveringer raskt

Hvordan fjerne tatoveringer

Litt av sjarmen med å tatovere seg har vært å sette et merke på kroppen som varer evig, men nå vil du altså kvitte deg med tatoveringen din, og det raskt. Man kan enkelt fjerne tatoveringer ved bruk av laser og andre metoder for tatoveringsfjerning.